Volg ons

FacebookPinterest

Twitter

Banners van partners

Eerste bekroonde projecten (december 2014): zij kregen ieder een cheque van 500 euro
• Usafi Ni Afya van Stéphanie Baguma: dit project in de Congolese regio Zuid-Kivu ondersteunt vrouwen door middel van een landbouwopleiding, de aankoop van gereedschap en van zaai- en plantgoed. De vrouwen worden financieel autonomer en kunnen hun kinderen een betere toekomst bieden. Samen groenten telen bevordert de verwerking van het trauma veroorzaakt door seksueel geweld. Met het gekregen bedrag wordt plantgoed aangekocht.
• Maisons de Femmes van Louise Ngandu: in de Congolese provincie Kasai werden twee huizen opgericht waar verkrachte en verstoten vrouwen terechtkunnen. Er is ruimte en tijd voor onderwijs, gezondheidszorg en werkopleidingen. De 500 euro worden besteed aan vormingen om vrouwen mondiger te maken met het oog op de komende verkiezingen in de DRC.
• Mifenoki van Laurence Nyirakamanutsi: dit project maakt gebruik van de rijke landbouwgronden in en rondom de Congolese stad Goma om vrouwelijke slachtoffers van seksueel geweld en etnische zuivering via microkredieten te helpen om hun eigen gewassen te telen. Het gaat om groepsaankopen van zaden en plantgoed. Dankzij de 500 euro kunnen vijf nieuwe vrouwen in het project stappen.
• Sofebu van Marie-Claire Ruhamya: dit project investeert al jaren in veilige toegang voor vrouwen tot drinkbaar water. Waterputten worden aangelegd en vrouwen krijgen een opleiding voor het beheer en onderhoud van de putten, alsook een renteloze lening om een eigen zaak op te starten. Het gekregen bedrag zal dienst doen als startkapitaal voor een project van microkredieten voor verkrachte vrouwen.