Volg ons

FacebookPinterest

Twitter

Met volle goesting trokken we op zaterdag 10 juni met een 50-tal liberale dames (en enkele heren) richting Diest! Ons humeur zat alvast goed want we konden rekenen op een stralende zon! En we arriveerden zelfs 10 min vroeger dan voorzien in Diest... omdat iedereen zo goed op tijd was aan de stopplaatsen! Des te langer konden we genieten van ons gezellig dagje uit! Aangekomen in Diest, werden we hartelijk verwelkomd door de voorzitter van de Liberale Vrouwen Diest, Andrée Dewael en haar bestuur, alsook door Mevr Vanaudenhove en haar dochter, Pascale. We werden getrakteerd op een koffie en een lekkere koffiekoek... de dag was goed ingezet! Ook kersvers Open Vld voorzitter Sabine Meyssen kwam ons graag welkom heten. Daarna was het tijd om Diest beter te leren kennen, vooral de heraanleg van de Demer en het Begijnhof waren "eyecatchers." Diest telt ongelooflijk veel mooie historische gebouwen, maar ook ook heerlijke groene plekjes waaronder het Warandepark. Blij verrast waren we met wat Diest te bieden had! De gidsen waren stuk voor stuk boeiende vertellers en zelf ook heel fier op hun stad.. én terecht! Een topdag!      
Met 150 mensen trokken we op 7 juni naar Sint-Truiden. De zon was alvast van de partij, dus het begon al goed... én werd alleen maar beter! We werden onmiddellijk getrakteerd op een glaasje bubbels en een heerlijk zandkoekje in de vorm van een appel of peer, typerend voor de streek... Daarna werden we gegidst doorheen het prachtig stadhuis en de mooie omgeving van Sint-Truiden. Daarna was het tijd voor een uitermate lekker diner in het Veilinghuis, na een woordje van schepen en Europees Parlementslid, Hilde Vautmans. Een meer dan geslaagde dag in Sint-Truiden!
Op zaterdag 13 mei trokken de Liberale Vrouwen Oost-Vlaanderen naar Gent. Op het programma stond een begeleide wandeling: de straffe madammenwandeling. De titel van de wandeling alleen al was al veelbelovend. En dat was het ook! Een boeiende gids leidde ons door Gent, we stonden stil bij de opera, de Kouter, het stadhuis, de aula van de universiteit, het patershol en hoorden er boeiende verhalen over spraakmakende en interessante vrouwen. Een aanrader. 
Mooi weer en naar zee kunnen, onze dag kan niet meer stuk zo dachten de Liberale Vrouwen van Brugge vorige week woensdag. Op het programma stond een bezoek aan de parfum-o-theek in Wenduine. Colette Coenegrachts bezieler en voor ons Liberale Vrouwen al lang geen onbekende meer ontving ons in haar museum en nam ons mee op een historische en culturele reis via een uitgebreide collectie parfumflessen en beauty-accessoires van de oudheid tot heden; een rondleiding doorheen de geschiedenis van de parfumfles/ het parfumgebruik van Egypte tot heden. Onze leden kregen ook de thematentoonstelling “Animals & Seduction” te zien, over dierlijke ingrediënten en verleiding... en tenslotte wordt onze neus even getest door een spel met raden welk basisingrediënt aan bod komt. Een echte aanrader. Napraten deden we op de dijk op een terrasje. Weers een topactiviteit van Liberale Vrouwen! 

Beste leden,

Op woensdag 5 juli 2017 gaat de negende ledendag van de Liberale Vrouwen door en deze keer gaan we naar Kortrijk.

Kortrijk, gelegen aan de boorden van de Leie, is vooral bekend van de Guldensporenslag. De stad  heeft honderden historische gebouwen, waaronder het bekende Begijnhof en het Belfort, beide erkend als Unesco werelderfgoed.

Maar er is meer, Kortrijk heeft ook tal van interessante musea en voor de artistieke bezoeker van de stad is het Buda-eiland, gelegen tussen de armen van de Leie, zeker een bezoek waard.   

Tenslotte kan je in Kortrijk ook heerlijk flaneren in de winkelwandelstraten en fijne adresjes opzoeken. Er is een groot indoor winkelcomplex K in Kortrijk en vele kwalitatieve en innovatieve zaken.

Met andere woorden, in Kortrijk is er voor elk wat wils, vandaar dat deze stad onze bestemming wordt voor de editie 2017 van onze jaarlijkse ledendag.

 

Het programma is als volgt:

9u30u: Ontvangst met koffie, thee, fruitsap en Kalletaarttaart in de foyer van Budascoop Kortrijk, Kapucijnenstraat 10 in Kortrijk (ongeveer 15 min wandelen vanaf het station)

Parkeren kan in de buurt: parking Broeltorens of parking Budabrug: http://www.parko.be/bezoeken

10u-11u: Culturele activiteit: Veerle Malschaert brengt stukjes uit de voorstelling “Ecodiva”

11u: Opdeling in groepen en start voormiddagprogramma:

-Keuze 1: Themawandeling “Kortrijk ontdekken”: kennismaking met de belangrijkste monumenten

-Keuze 2: Themawandeling “Straffe madammen in Kortrijk”

-Keuze 3: Spionnenwandeling, een spannende citygame rond spionage tijdens WO I. Vereisten: minimum 3 en maximum 10 spelers + 3 tot 5 smartphones per spel + app, individueel te downloaden aan de prijs van 2 euro via Google Play en App Store

-Keuze 4: Bezoek aan Museum 1302 met audiogids, een reis door de tijd naar 11 juli 1302

13u: Vrije lunch

Namiddag: Vrije tijd: vrij shoppen, vrij wandelen, vrij museumbezoek, Kortrijk Beach, …

17u: Afsluitmoment met een drankje op het stadhuis  

Prijs: 16 euro/persoon, 14 euro/persoon voor degenen die kiezen voor spionnenwandeling 

Inschrijven voor 15 juni, liefst per afdeling of individueel, op het nationaal secretariaat met vermelding van de keuze. Betaling eveneens voor 15 juni op rekeningnummer BE49 9731 7006 4171 van de Liberale Vrouwen.

Mogen wij u vragen om deze uitnodiging verder te willen verspreiden onder uw leden!

Wij hopen in ieder geval u talrijk te mogen begroeten.