Volg ons

FacebookPinterest

Twitter

Nog maar eens het bewijs dat onze afdelingen ongelooflijk sociaal geëngageerd zijn! Liberale Vrouwen Vilvoorde "Femina" schonken €1000 aan de Palliatieve Eenheid van het AZ Jan Portaels. Liberale Vrouwen Wemmel schonken €500 aan dagcentrum TOPAZ verbonden aan het UZ Brussel, na de uiteenzetting van Professor Distelmans over "Waardig Levenseinde. " Liberale Vrouwen met een warm !
Op 18 oktober trokken we voor een tweede keer naar Melsbroek voor een bezoek aan de militaire luchthaven. Aangezien deze activiteit in maart onmiddellijk volzet was, beloofden we onze leden dit nogmaals te organiseren. En wederom werd het een succes! De 40 deelnemers waren onder de indruk, zowel van de vliegtuigen alsook van de professionele, nietsverhullende uitleg van onze flamboyante vliegtuigtechnieker, genaamd Boomer. Na genoten te hebben van een lekkere maaltijd in de "Mess all ranks," eigenlijk enkel te betreden door de hogere in rang (we moesten zelfs "deftig" gekleed zijn) leerden we meer over de geschiedenis van de 15 Wing in het aanpalende Dakota museum. Daar konden we ook proeven van het speciaal gebrouwen Dakota biertje. Een super geslaagde uitstap (het zonnetje hielp ook wel). 
Op 27 september werden we door gedeputeerde Ann Schevenels ontvangen op het provinciehuis in Leuven. Blijkbaar hadden we heel wat mensen nieuwsgierig gemaakt, want we waren maar liefst met 54 deelnemers. We kregen een professionele rondleiding met uitleg over de werking en de taken van het provinciehuis , maar ook over de architectuur en de kunstwerken die men daar tentoonstelt... Daarna was het tijd voor de jaarlijkse kadervorming, het Bv-café, gegeven door educatief medewerker, Annelies. Er werd door de aanwezige bestuursleden heel wat nagedacht, gediscussieerd en gebrainstormd over de toekomst van onze Liberale Vrouwen afdelingen. Gaande van de 4 functies die wij vervullen tot hoe zorgen we voor een positiever en dynamisch imago, hoe belangrijk zijn sociale media, dienen we al dan niet een 2-sporenbeleid te voeren... Stof tot nadenken en dat was nu net de bedoeling!  
Op 5 oktober organiseerde afdeling Opwijk een echte doe-workshop! Samen met een professionele lesgeefster leerden ze enkele sjaalknooptechnieken. Ze maakten gebruik van een vierkante sjaal, een rechte sjaal, een korte, een lange... ze leerden zelfs een handtas maken met een sjaal. Om u maar te zeggen dat er super veel mogelijkheden zijn om met uw sjaal origineel uit de hoek te komen... Maar liefst 36 dames genoten van deze  gezellige en super leerrijke avond!  

Op donderdag 5 oktober brachten de Liberale Vrouwen Roeselare een bezoek aan " de vrienden van de blinden en slechtzienden" te Koksijde.
Daar worden honden opgeleid om blinden en slechtzienden te begeleiden. Tijdens het bezoek konden we een opgeleide hond aan het werk zien, werd een heel interessante uiteenzetting gegeven over de volledige opleiding van een puppie tot begeleidende hond en werd ook het financiële kostenplaatje toegelicht.
Vele taken worden vervuld door vrijwilligers maar het kost toch nog veel geld om een hond op te leiden.
Daarom verzamelen ze plastiek dopjes , die dan gerecycleerd worden om andere producten van te maken. De Liberale Vrouwen hadden dit jaar ook dopjes verzameld en hebben ter plaatse afgegeven. Nu we weten wat ermee gebeurt , sparen we die zeker verder!