Volg ons

FacebookPinterest

Twitter

 
 
 
 
 
Hoeveel kost het om lid te worden?
 
 
Hoeveel kost het om lid te worden?
Het lidgeld wordt bepaald door je plaatselijke afdeling. Neem daarom contact op met het bestuur van de plaatselijke afdeling. 
Je kan ook nationaal lid worden en dan kost het  10 euro per kalenderjaar. Je stort 10 euro op de rekening Liberale Vrouwen vzw met rekeningnummer BE49 9731 7006 4171 met vermelding van je naam en voornaam. 
 
 
Wat is het rekeningnummer van de nationale vereniging? 
BE49 9731 7006 4171
Hoe word ik lid van een plaatselijke afdeling?
Je belt of mailt naar een bestuurslid van de afdeling of het nationaal secretariaat - tel. 02 280 37 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - en je zegt dat je lid wil worden in die afdeling!
Hoe word ik nationaal lid?
Je belt of mailt naar het nationaal  secretariaat - tel. 02 280 37 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - en wij maken je meteen lid van onze vereniging.

  

Hoe weet ik waar en wanneer er activiteiten worden georganiseerd?
Kijk op de kalender op onze website waar de meeste  activiteiten  staan. Zie je toch niet staan wat je zoekt? Neem dan contact op met het nationaal secretariaat of met je afdeling. 
 
Wat doe ik  als ik niet weet of er een afdeling is in mijn buurt?
Je belt of mailt - tel. 02 280 37 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - naar het nationaal secretariaat dat zoekt waar er een afdeling dichtbij jou in de  buurt is.
 
Ik ben geen lid maar wil graag mee op reis. Kan dat?
Ja dat kan. Je wordt snel lid: Je betaalt simpelweg je lidgeld naast je bedrag van de reis. En zo geniet je van alle voordelen van je lidmaatschap een heel jaar lang. 
 
Zijn er voordelen verbonden aan mijn lidkaart?
Ja, we hebben talrijke ledenkortingen zowel in musea als in winkels. Je lidkaart heb je zo heel rap ‘terugverdiend’.
 
Waar krijg ik korting met mijn lidkaart?
Op de website vind je de lijst van voordelen van je lidkaart. En als je alle aanbiedingen uit eerste hand wil ontvangen, stuur ons dan je mailadres zodat we je geregeld updaten met nieuwe ledenkortingen.
 
Ik heb mijn lidkaart dit jaar nog niet gekregen.
Neem contact op met je afdelingsbestuur als je plaatselijk lid bent. Als je nationaal lid bent,  neem dan contact op met het nationaal secretariaat - tel. 02 280 37 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Ik wil activiteiten volgen die niet in mijn afdeling georganiseerd worden. Kan dat?
Tuurlijk! Alle vrouwen kunnen deelnemen aan alle plaatselijke en nationale afdelingsactiviteiten. 
 
Mag mijn man meekomen naar activiteiten? 
Ja hoor... als die activiteit voor mannen is opengesteld. Check even bij je afdeling of op het nationaal secretariaat als het een nationale activiteit is. Wij vragen wel dat hij plaatselijk lid wordt of sympathiserend lid wordt op het nationaal secretariaat.  Hij is daar zeker niet de enige.
 
Ik ben op zoek naar bepaalde publicaties zoals Lady Blue of de Heldinnenwandeling. Waar kan ik terecht?
Stuur snel een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de publicatie valt snel in je bus. 
 
Ik wil de film My Big Fat Belgian Wedding aanvragen. Is dat gratis? 
De film en begeleidend boekje is gratis! Stuur snel een mailtje naar redactie.
  
We zouden graag de reistentoonstelling ‘Help u zelve’ ontlenen. Is dat mogelijk?
Natuurlijk, de tento is een coproductie met het Liberaal Archief en is gratis ontleenbaar. Het is de ideale manier om je vereniging in breed historisch opzicht van liberale emancipatie  te kaderen. Telefoneer naar 02/2803747 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ik ben op zoek naar een tekstje over de geschiedenis van Liberale Vrouwen.Waar vind ik dit? 
In ons beleidsplan vind je wat je zoekt en nog veel meer. Ben je BV (bestuurslid), dan sturen we je graag ons beleidsplan. Mail naar Pascale.
 
De geschiedenis van onze afdeling interesseert me. Kan ik ergens materiaal en documentatie hierover vinden?
Het Liberaal Archief beheert ons archief en heeft een schat van informatie. Neem contact op met hen en ze helpen je graag verder: 09 221 75 05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
We willen een persoon in de bloemetjes zetten. Hoe kunnen we dat doen? 
Een speciale oorkonde kunnen we maken op naam van die persoon. We hebben ook een zilveren juweel met logo van de verenigingen. Bestel bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ik wil graag een proefnummer van contactblad. Kan dat?
Speel ons je mailadres door (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en we bezorgen je het laatste nummer digitaal. 
 
Ik heb een boel foto's van onze plaatselijke activiteiten. Kunnen die op de website geplaatst worden?
Als BV (bestuursvrijwilliger) kan je die foto's direct plaatsen op de provinciale picasa account, die gelinkt is aan onze website. Vraag meer uitleg aan je educatieve medewerker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.voor Oost- en West-Vlaanderen en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg . 
 
Hebben jullie een interculturele werking?
Zeker, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer info.
 
Hoe kan ik inloggen op het bestuursgedeelte van de website? 
Vraag aan Bram  je inloggegevens als bestuurslid. 
Er is een ongeval gebeurd tijdens een activiteit. Is de afdeling verzekerd? 
Neem contact met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. die met jou onze polis burgerlijke aansprakelijkheid doorneemt en naar een oplossing zoekt. 
 
Ben ik verzekerd als ik deelneem aan een plaatselijke activiteit? 
Al onze afdelingen en bstuursleden zijn verzekerd voor wat betreft de burgerlijke aansprakelijkheid naar aanleiding van georganiseerde activiteiten. Indien u ook een verzekering lichamelijke ongevallen wenst, kanu zich best wenden tot uw makelaar of een beroep doen op de gratis provinciale vrijwilligersverzekering. Voor meer info wendt u tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ik ben op zoek naar interessante en plezante workshops om te organiseren in mijn afdeling! 
In onze jaarlijkse handleiding voor bestuursleden staan alle workshops die wij hebben uitgewerkt. Als bestuurslid kan je die per mail krijgen of consulteren via de website.
 
 
Waar vind ik de nationale activiteiten die ik in mijn afdeling kan promoten ?
De jaarlijkse handleiding bevat een schat van informatie: ledenreizen, BV-cafés, themadagen en themaweken zoals bijvoorbeeld de week van de vrije smaak. Als bestuurslid kan je die per mail krijgen of consulteren via de website.
 
Hoe zorg ik ervoor dat mijn activiteiten op de website en in het contactblad worden opgenomen?
Je kan zelf direct je activiteiten op de kalender van de website zetten. Vraag daarom je login aan. Voor contactblad gebruiken we die kalender zodat jullie activiteiten ook daar gepubliceerd worden. 
 
Waar vind ik promomateriaal?
Banners en posters kunnen gratis uitgeleend worden op tel. 02 280 37 47 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Waar vind ik de organisatienota van de vereniging? 
Op de website en in de handleiding vind je de rechten en de plichten van de organisatie.
 
 
Ook problemen om het verzilverde juweeltje (met het logo van de Liberale Vrouwen) schoon te houden? De broche, gestileerd en geproduceerd door het beroemde ontwerpersduo Wouters en Hendrix, durft al eens dof worden, of vlekkerig uitslaan.Hoe kan je het poetsen?
1. Eén tip is superbelangrijk: de broche is VERzilverd, en dat betekent dat je er niet zomaar ongestraft alle poetsmiddeltjes voor echt zilver op kan loslaten - je zou de zaak er zelfs door kunnen verergeren !
2. Draag geen huishoudhandschoenen tijdens het poetsen van zilver of verzilverd spul, de interactie tussen zilver/verzilverd geeft roestvlekken, daarmee raak je dus nog verder van kant.
3. Verzilverd metaal kun je het beste met krijt poetsen. Maak een oude (en vooral zachte) tandenborstel nat en gebruik die als poetsinstrument
4. Bij alle VERzilverd werk geldt de gouden :) stelregel: niet te hard poetsen/wrijven, je maakt het laagje dunner of wrijft het er zelf geheel of gedeeltelijk af.
5. Als echt niets meer helpt, kan je het natuurlijk ook opnieuw laten VERzilveren.
 
 
Ik heb spullen voor Nasci, het sociale werk voor alleenstaande moeders dat door Liberale Vrouwen gesteund wordt. Ik kan ze niet naar Brussel brengen. Wat nu? 
Bel of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 02 280 37 47  en we zoeken een oplossing.
 
Wat is het speciale rekeningnummer van de Pamperrekening, voor giften aan Nasci?
Dit speciale rekeningnummer is BE43 9731 7373 3401